30 Kasım 2008 Pazar

Muşamba - midnight raDio

Dışarıda savaş var ve ben evde televizyon izliyorum. Yapacak birşey yok. Belkide ben daha çok öldüm onlardan zaten kemiklerim sızlıyor. Kimsenin haberi yok o zaman, yoksa kulaklarım çınlardı baya. Hayalet miyim neyim? Evet hayaletim galiba. Kimsenin umrunda değilim gibi geliyor. Haksızda değilim. Sokaklarda, otobüste, okulda kimse beni görmüyor. O zaman en iyisi bundan faydalanmak. Nasıl olacak bu iş? Utanma yok, baskı yok. Herşeyi yaparım.
Hem uçuyorumda ben. Hemen giddip eski sevgililerimin yanına uğrarım. Yapamadığımı yaparım, hepsine bakıp onu söylerim. Neyi? Yine söyleyemedim. Onlarla olmaktan keyif alırım, alırım evt alırım, belki alırım, alır mıyım? Herhalde bunu ölmeden de yapabilen yeni sevgilileri yoktur. Acaba var mıdır? Yoktur yoktur. Neyse bir bakarım.
Acaba özler miyim dokunmayı? Ne kadar dokundum ki onlara? O özel anları özler miyim? Özlerim... Şu an bile özlüyorum. Öylesine derindeyim ki nefesim yetmiyor, sürekli ölüyorum. Üzerimde hayatlar var. Baloncukları farketmiyorlar. Köpek balıkları kemiklerimi parçalıyor, kafamı eziyorlar her seferinde. Aradayım biraz...

- - - - - - - - - -

" There is nothing remarkable about it. All one has to do is to hit the right keys at the right time and the enstrument plays itself "
Johann Sebastian Bach

- - - - - - - - - -

Vakti geldi, hayallerini topla, gidiyoruz.
Biraz sevilmen gerek
Yalanların birikti, övülmedin de
Hem bak hayat güzel
Haydi kemik! Vazgeçtim.
Böyle hayatın... Neyse . .

2 yorum:

Cüzzamlı Melek dedi ki...

bak seninkine benzer bişey yaşayan bi arkadaşım vardı. mazen kerbaj diye bi adam. 2006 yılında 33 günlük siyonist kuşatma sırasında beyrut'ta her an ölmeyi beklerken, resim filan çizerek hayata asılmıştı. mail arkadaşı olmuştuk. blogu sayesinde ona yazmaya başladım. yıllar sonra yurt dışında bi cafede kahve içme şansımız oldu. onun yüzüne baktığımda anladım "savaşın" ne olduğunu...
bu yazıyı okuyunca, o kahve geldi aklıma...

Cüzzamlı Melek dedi ki...

oha demek istiyorum. çünkü ben bu yazıyı bilmem kaç ay önce okumuş ve doğrudan mazen'i anımsamışım.
çünkü bu sabah okuduğumda da sana mazen'i yazmak için tıkladım.
savaşı bilen gibisi var mı?!.